VOOR WIE ZIJN DE TOESTELLEN?

Wij hebben onze toestellen ontwikkeld voor iedereen die in een groene omgeving wilt sporten. Binnen en buiten!

Ons assortiment bestaat uit twee segmenten. We hebben sport-specifieke toestellen. Deze zijn ontwikkeld voor specifieke sporten als fitness, crossfit, calisthenics, boksen etc.

Daarnaast bieden we ook beweeg- en body-weight toestellen bedoeld voor algemeen publiek. Bijvoorbeeld voor bootcamps, bedrijven en sportscholen.

WELKE MATERIALEN WORDEN ER GEBRUIKT?

Onze fitnesstoestellen zijn gemaakt van verduurzaamd vurenhout, gecombineerd met dubbellaags gecoat staal.

Het hout wordt speciaal voor de toestellen op maat geschaafd. Voordat het de fabriek verlaat wordt het nogmaals op afwerking en kwaliteit gecontroleerd.

De stalen onderdelen van onze toestellen zijn van dik staal en worden bevestigd met grote, sterke schroeven. Daarnaast is het staal meerdere malen behandeld om de weersinvloeden te weerstaan.

WAT IS DE FILOSOFIE ACHTER FITGARDENS?

"Een unieke uitstraling, met behoud van flexibiliteit in oefeningen en afmetingen", dat is het doel van Fitgardens!

De uitstraling hebben we gerealiseerd door het combineren van hout en staal, waardoor ze perfect in een moderne tuin of groene sportschool inrichting passen.

De flexibiliteit in oefeningen hebben we gerealiseerd door het ontwikkelen van een speciale eigen verbindingsmethode. Alle onderdelen zijn namelijk individueel los te halen en te verstellen. Dit zorgt ervoor dat het toestel perfect afgesteld kan worden op de gebruiker (zelfs als de wensen van de gebruiker(s) later veranderen).

HOE MOETEN DE TOESTELLEN ONDERHOUDEN WORDEN?

De eerste tien jaar is het hout beschermd tegen rotten en schimmels. Om ervoor te zorgen dat het hout langer mee gaat kunt u het hout tussentijds (bijvoorbeeld om de 5 jaar) te beitsen.

Daarnaast is ons advies om jaarlijks te controleren op los zittende bouten en elementen, houtrot en scheuren in het hout. En deze waar nodig aan te draaien of te vervangen.

ZIJN DE TOESTELLEN VEILIG?

Ja, onze toestellen zijn veilig! Dit garanderen wij door onderscheid te maken tussen twee soorten gebruikers: de ervaren en de onervaren sporter.

Voor de ervaren sporter hebben we sport-specifieke fitnesstoestellen. Deze worden geleverd met het uitgangspunt dat de gebruiker een ervaren sporter is of dat er professionele begeleiding aanwezig is om gebruikers te instrueren.

Daarnaast leveren wij ook toestellen voor de openbare ruimte. Deze toestellen voldoen aan de NEN 16630 Norm. Deze norm maakt sporten veilig voor onervaren gebruikers boven de 1.4 meter lang.

LEVEREN JULLIE OOK MAATWERK?

Ben je op zoek naar een maatwerk fitnesstoestel voor in je tuin of sportschool. Neem dan contact met ons op om een ontwerp op maat te laten maken.

Samen maken we een ontwerp wat past binnen het beoogde trainingsdoel én de beschikbare ruimte

MONTAGE EN INSTALLATIE

Onze houten fitnesstoestellen worden geleverd met een duidelijke handleiding voor het stapsgewijs en eenvoudig opbouwen van jouw toestel.

Wil je jouw toestel door ons laten plaatsen? Dat is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor een prijsopgave van jouw toestel inclusief plaatsing.

HEB JE VRAGEN, WENSEN OF BEN JE OPZOEK NAAR EEN ONTWERP OP MAAT ?

We denken graag met je mee. Neem contact op via het onderstaande button