Hoe maak je een home Gym in je eigen tuin?

Hoe maak je een home Gym in je eigen tuin?

Het creëren van een thuis gym in je eigen tuin is een geweldige manier om fit te blijven zonder de deur uit te hoeven. Met de juiste planning en uitrusting kun je een efficiënte en aangename fitnessruimte buiten opzetten. Hier zijn de stappen die je moet volgen om je eigen buiten gym te maken.

 

1. Bepaal je Fitnessdoelen

Voordat je begint met het inrichten, is het belangrijk om je fitnessdoelen duidelijk te definiëren. Wil je vooral krachttraining doen, boksen, calisthenics, crossfit of een combinatie van alles? Afhankelijk van wat je wilt heb je meer of minder ruimte nodig.

2. Kies de Juiste Locatie

Wanneer je weet wat je wilt ga je opzoek naar een geschikte plek in je tuin. Kies of maak een vlakke, stabiele ondergrond. Denk aan de positie van de zon, afhankelijk hiervan zorg je dat je voldoende schaduw hebt, bijvoorbeeld onder een boom of een pergola, of juist niet, als je bruin wilt worden. Zorg dat er voldoende ruimte is om de oefeningen die jij in gedacht hebt uit te voeren.

3. Uitrusting voor je outdoor Gym

Afhankelijk van je doelen, kun je kiezen uit verschillende soorten outdoor fitnesstoestellen 

4. Bescherming tegen het Weer

Omdat de toestellen het hele jaar buiten staan moet outdoor fitnessapparatuur eenvoudig zijn. Reguliere fitness apparatuur is vaak te complex voor buitengebruik omdat het veel draai en slijtagepunten welke allemaal onderhouden moeten worden. Kies daarom voor eenvoudige weersbestendige outdoor fitnesstoestellen.

5. Vloer en ondergrond

Bij zware squats, deadlifts en andere oefeningen waarbij je veel gewicht ten opzicht van je lichaamsgewicht gaat heffen, wil je een goede horizontale positie hebben en kan het verstandig zijn een vloer te leggen van rubber of kunstgras of minimaal te zorgen dat de grond egaal is. Bij oefeningen met het lichaamsgewicht is het fijner om gras of houtsnippers te gebruiken voor het geval je een keer je grip verliest.

Terug naar blog